zaterdag 24 september 2011

Alle Voerendalers aangekomen in Rogaska Slatina

Vandaag zijn alle spelers van Voerendaal aangekomen in Rogaska Slatina (SloveniĆ«). Hier zullen zij van 25 september tot en met 1 oktober meespelen in de Europacup schaken. Voerendaal is als 40e van de 65 teams geplaatst, maar is natuurlijk van plan hoger te eindigen. Morgen, zondag, is de eerste ronde. Waarschijnlijk staat dan een ijzersterk team uit de top 10 te wachten, een mooie gelegenheid om ingespeeld te raken.

Sterk deelnemersveld
Het deelnemersveld is buitengewoon te noemen: er spelen maar liefst 28 spelers uit de top 50 van de wereld mee. Zo is de uitdager van wereldkampioen Anand, Boris Gelfand, van de partij. Andere bekende spelers zijn Ruslan Ponomariov (nummer 8 van de wereld), Alexander Grishuk (9), Teimour Radjabov (13) en Peter Svidler (16). Van Nederlandse zijde spelen Anish Giri (23) en Loek van Wely (56) mee. Naast het team van Voerendaal spelen ook teams uit Apeldoorn en Leiden.

Spelers Voerendaal
De spelers die Voerendaal naar een mooie positie in Europa mogen leiden: Ali Bitalzadeh, Christof Sielecki, de veelvoudige Limburgse kampioenen Oscar Lemmers, Patrick Driessens en Tom Bus, Bob Merx. Zowel Christof als Oscar hebben in eerdere jaren al meegespeeld in de Europacup. Hun ervaringen zullen ze delen met de andere spelers.

Over dit blog
Met dit blog willen we onze ervaringen delen met onze supporters. Iedere dag zal er een verslag verschijnen, hopelijk ook aangevuld met overige ervaringen en foto's.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten