zondag 20 oktober 2013

Voerendaal present tijdens de Europa Cup

Afgelopen donderdag is de grote groep vertrokken naar Rhodos. Auto 1 vertrok ruimschoots op tijd voor de reis naar het vliegveld van Charleroi. De auto van de familie Morren vertrok zoals gebruikelijk een uur te laat. Echter na een voorspoedige reis zagen de paradepaardjes van Voerendaal elkaar op het vliegveld van Brussel Zuid.
De groep bestond uit Captain Bob (Merx), Frans Heman (mental coach), Bart van der Zwet, FM Patrick Driessens, Emily Morren (Non Playing Captain), Marcel Winkels en de joker, Eric Jan Morren.
Na een moeizame incheckprocedure liepen we naar het vliegtuig om in te stappen. In het vliegtuig kwamen we de eerste concurrenten tegen: het team van En Passant uit Spakenburg Bunschoten, bestaande uit GM Nijboer, IM Vedder, IM Bosboom en FM Vedder, die ook een poging doen de Europacup te winnen. Ook andere GMs zaten aan boord, zoals GM Sumets.
Aan het eind van de voorspoedige vlucht kwam een vriendelijk deuntje van Ryanair uit de speakers dat ze wederom op tijd waren aangekomen. Zo kwamen we, mede dankzij het goede regelen van Bob van een speciale schakerstaxi, op tijd in het hotel voor het avondeten.
Na het avondeten werd er, tot sluitingstijd (niet door iedereen) keurig ingedronken. We hoefden ten slotte vrijdag nog niet te schaken. Nu is het wachten begonnen op Luc en Dragos die op zaterdag aankomen.
In het Rodos Palace Hotel (tevens speellokatie) kwamen we nog meer concurrenten tegen, zoals: GM Giri, GM Topalov, GM Kamsky (die omver werd gelopen door Marcel bij het avondeten, de psychologische oorlogsvoering is begonnen) en GM Caruana met coach Chuchelov.


4 opmerkingen:

 1. Joker Eric Jan? Mijn verwachtingen zijn hoog gespannen van deze speler. Altijd op tijd, keurig in pak en denkt heel goed voor een ander. Succes allemaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk om hier aan mee te doen! Vraagje: hoe kwalificeer je je eigenlijk voor de Europa Cup?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Excuses, lees net het antwoord: "Omdat V1 in het afgelopen seizoen 2012-2013 op de 3e plaats was geƫindigd, mag SV Voerendaal een delegatie afvaardigen naar de European Club Cup"

   Verwijderen
 3. Zijn jullie al terug?

  Ik kan de overige verslagen niet vinden.......

  BeantwoordenVerwijderen