dinsdag 22 oktober 2013

Maandag Verhuisdag

Zonder de familie Morren, die nog lag te slapen, bestormden we klokslag negen uur het ontbijtbuffet.
Na een stevig ontbijt volgde een gedegen voorbereiding met zwemmen, touwtjespringen en wandelen, waarna het tijd was voor de lunch.
Bij de speelzaal aangekomen, hoefden we niet ver te lopen naar onze borden, want de organisatie had ons meteen achter de ingang geplaatst.
Vermeldenswaardig is de opkomst van het als eerste geplaatste team van SOCAR uit Azerbeidzjan. In teamkostuum met logo komen de 6 titanen achter elkaar in bordvolgorde de speelzaal ingemarcheerd, op weg naar hun tafel. Daar aangekomen nemen ze van bord 6 tot bord 1 na elkaar plaats.
Tijd voor de match. In eerste instantie verliep de wedstrijd redelijk voorspoedig. Niemand kwam slecht uit de opening en op sommige borden stonden we iets beter. Bart mocht op b2 een tweede pionnetje meepakken, wat hij tegen zijn normale stijl in niet aandurfde, maar wat volgens de computer gewoon had moeten gebeuren. Ondanks deze omissie wist hij als eerste Voerendaler dit toernooi een vol punt bij te schrijven.
Helaas deed dit goede voorbeeld niet goed volgen. Marcel miste na een goede openingsopzet een vuil trucje van zijn tegenstander, waardoor hij zijn dame liet insluiten, waar hij niet meer dan een toren voor terugzag, wat voor zijn tegenstander voldoende was het punt te verzilveren.
Een opsteker was de eeuwig schaak variant bij Dragos, en de hoop die we nog hadden op een kleine overwinning. Patrick had namelijk een stuk tegen 2 pionnen, maar die bleken net sterk genoeg om de balans in evenwicht te houden; remise dus. Ongeveer tegelijkertijd maakte Bob remise tegen de titelhouder (FM) onder de Schotten.
Alle hoop was nu gevestigd op Luc. Na een snelle en voorspoedige start, moest hij de denktank in om de klus af te maken, maar zijn listige tegenstander, die de vorige ronde al een IM had verslagen, zocht wegen om terug in de partij te komen, wat lukte toen Luc in de tijdnoodfase misgreep. De Schot schoof de stelling daarna bekwaam uit.
Helaas nog zonder matchpunt, maar wel nog goedgemutst, zoeken we straks de aanval tegen de Ieren van Adare, om woensdag een indeling tegen team Bye te ontlopen.
Een opvallende terzijde is nog dat Bart kamergenoot Patrick de deur heeft uitgesnurkt. Na vier nachten vond Patrick het tijd geworden een andere kamer te zoeken. Hij dacht dit gewoon via de receptie van het hotel te kunnen regelen, maar zo werkt dat hier dus niet. De receptie stuurde Patrick door naar de toernooidirecteur. Dus Patrick neemt contact op met de goede man; maar, zo makkelijk gaat dat dus niet. De toernooidirecteur wenst alleen contact met de team captain te onderhouden, waarna Bob dus ook moest inspringen. En als Bob zich ermee bemoeit, dan weet je dat het uiteindelijk goed komt. Het duurde nog even voor de receptie meebewoog maar voor het slapen gaan kon Patrick verhuizen.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten