maandag 21 oktober 2013

Driessens Stunt, maar nederlaag niet te vermijden

Het toernooi begint. Zouden we onze titelaspiraties meteen in de ijskast kunnen zetten of behouden we nog kans.
We mochten aantreden tegen Kfar Saba Chess Club uit Israel. We gaan onze huid duur verkopen. Ondanks de voorbereiding kwam niet bij iedereen op het bord wat verwacht werd. Zo kwam bij Patrick een konings Indisch op het bord in plaats van een slavische variant.
na nog geen uur spelen kwamen de eerste voortekeningen al, Bob Luc en Marcel zouden het zwaar krijgen. Bart deeed niets in de opening en dat was volgens Houdini niet slecht. Dragos en Patrick stonden ook nog redelijk gelijk.
We hadden drie snelle nullen verwacht, ALthans het Voerendaal puliek dat was meegereisd. Het bleek uiteindelijk mee te vallen maar na 3 uur spelen kwam er toch een kentering. Marcel, Dragos, Bob en Luc kwamen niet meer onder de druk uit maar Patrick kreeg langzaam maar zeker de overhand. ZOu hij stunten tegen Raznikov, de naam die een hele mooie opening zou kunnen zijn.
Helaas mocht het niet zo zijn. Dragos kon geen eeuwig schaak houden en kwam een dame achter, dat was 1. Daarna gingen ook Marcel en Bob onderuit. En Luc ging na lang zwoegen en strijden ook ten onder.
Bart probeerde nog even te knkkken en zocht de schwindel naar Remise. Ook dit was te vergeefs. Tot slot was onze kanjer nog bezig, tot ver in het endspel stond Patrick goed. Helaas koos hij op het laatste moment voor een verkeerd vervolg en restte niets anders dan remise. Dit is natuurlijk een fraai resultaat. Alle partijen zijn trouwens live te volgen of na te spelen op de website van het toernooi.
http://euro2013.chessdom.com/
Na het avondeten kwam de indeling voor de tweede ronde. Edinburgh Chess Club, dit beloofd een spanende strijd te worden. Maar we gaan natuurlijk voor de overwinning.

Tot Morgen en slaap lekker allemaal.
Groeten uit een zonnig Rhodos.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten